Threads: 2
Salutare.
In curand voi face 160.000 km cu masinuta. Ce trebuie sa stiu despre revizia de la km astia? ce se schimba? ce costuri vor fi ( estimate) ?
Pareri de la alti posesori care au trecut de acest prag? model: fortwo, an 2000, benzina, 600 cmc.
Multumiri!
Threads: 53
14-02-2016, 08:43 PM
(This post was last modified: 15-02-2016, 12:21 AM by Laurentiu.)
Pasii unei revizii:
1. Verificare lumini exterior.
2. Test SD (star, aici se pot indentifica senzori defecti, rateuri pe cilindri, bujii defecte, erori pe cutie, etc).
3. Verificare antigel (densimetru), lichid de frana (daca e mai vechi de 2 ani trebuie inlocuit cu ajutorul unui aparat profesional fara a face pedale), verificare curele, punte fata-spate.
4. Inlocuit filtre si ulei (aici se poate identifica daca motorul papa ulei). Uleiul din cutie trebuie schimbat macar o data ca sa stim de unde plecam, asta daca nu avem un istoric al masinii.
Costuri estimative:
1. Revizie - 200 lei, incluzand: 3 filtre marca Mann, 3L ulei Mobil 5w40, diagnoza star si manopera, fara filtru polen.
2. Inlocuire lichid frana 50 lei (include manopera plus lichid).
3. Ulei cutie 100 lei (include 2L ulei Mobil 75w90 si manopera).
Revino cu detalii, de unde stii ca trebuie pus atf, nu de alta dar cat am lucrat la mercedes se punea 75w90. Sa nu bagam in ceata proprietarii de Smart. Si te rog vino cu argumente clare de ce trebuie pus atf?
Eu iti spun din proprie experienta, am facut schimbul de ulei la smarturi care au fost servisate doar la reprezentanta si nu am scos ulei rosu(ATF) niciodata. Mercedes are licenta in continuare pentru Smart si nu stiu de unde le scoti, te rog ultima data vino cu argumente sau nu mai scrie daca nu esti in cunostinta de cauza. E a doua oara cand deviezi subiectul, te rog fii pe faza cu ce se discuta aici.
Threads: 3
Ok , inseamna ca discutam despre reprezentante diferite -nu numai la Bucuresti iexista reprezentante .
Renunt la acest forum din mai multe motive ,in principal e orgoliul anumitor persoane . Deviza 'soarele de la Bucuresti rasare' a fost adoptata de uni .